Istražuju li državni organi sramnu privatizaciju NIS?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 17. 10. 2013. | Komentara: 0

Istražuju li državni organi sramnu privatizaciju NIS?

BEOGRAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić zatražio je danas od prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića odgovor na pitanje da li se i jedan državni organ bavi istragom po pitanju najsramnije privatizacije, privatizacije Naftne industrije Srbije.

LSV

Na početku današnje sednice Narodne skupštine, Stojšić je pitao i ko je tačno procenio vrednost NIS-a na 400 miliona evra, s obzirom da je to nekakva državna tajna.
– Da li znamo ko su inspratori ideje da se takva transakcija obavi, s obzirom da su žrtvovali budućnost generacija svoje dece zarad jednog mandata – pitao je poslanik LSV. Đorđe Stojšić je ministarku energetike Zoranu Mihajlović, koja je učestvovala u poslednjem serijalu emisije Insajder, koja se bavila energetskim sporazumom sa Rusijom, i koja je i sama rekla da je to jedan od najsramnijih poslova u istoriji naše zemlje, pitao da li je urađeno išta po pitanju redefinisanja sporazuma sa Rusijom.
– Da li je otišao nekakav formalni zahtev prema ruskom partneru da se taj sporazum ponovo pokuša pregovarati? Videli smo da postoji iskustvo iz regiona gde je, recimo Hrvatska uspela da otkupi svoj deo, odnosno INA je sada ponovo u vlasništvu Republike Hrvatske i isplaćen je mađarski MOL – naveo je Stojšić. Konstatujući da je ruski partner NIS dobio za 400 miliona evra, a pride eksploatiše i nalazišta nafte i gasa vredna sedam milijardi evra, Stojšić je ministra rudarstva Milana Bačevića pitao zbog čega je rudna renta koja se naplaćuje NIS-u i dalje tri odsto?
– Zbog čega rudna renta nije povećana, kada znamo da je 10, 20 ili 30 odsto u zemljama u okruženju? Zbog čega se ne uvede progresivna rudna renta, kada vidimo da se eksploatacija iz domaćih izvorišta nafte značajno povećava, ne bi li se ta nalazišta osušila dok se ne poveća rudna renta – rekaoje Stojšić.

(BILSV, 17. 10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook