Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati.

LSV

- Ja smatram kao istoričar da je svaka od tih odluka suda, ne presuda nego odluka suda, isključivo politički i ideološki motoivisana, da su sudovi u obrazloženjima tih odluka pisali potpunu falsifikovanu revizionističku istoriju, i jedino kao istoričar mogu da poručim da sudovi neće ni ovom, ni bilo kojom drugom odlukom pisati istoriju. Istoriju pišu istoričari držeći se naučnih metoda – kazao je Bešlin za N1 povodom odluke Višeg suda u Beogradu koji je odbio, kao neosnovan, zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Bešlin poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 

(BILSV, 26.07.2018)



Izjave | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Najvažniji zadatak finansije Vojvodine

NOVI SAD – Donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti autonomne pokrajine Vojvodine biće jedan od najvažnijih zadataka Lige socijaldemokrata Vojvodine u narednom periodu, istakla je kandidatkinja LSV za novi saziv Pokrajinskog parlamenta i Maja Sedlarević, na stranačkoj tribini u Novom Sadu.
Izjave | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Problemi se moraju rešavati

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je odluka Republičke radiodifuzne agencije da zabrani emitovanje dva predizborna spota LSV neka vrsta cenzure.
Izjave | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo još spotova

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine je zaprepašćena odlukom RRA da  je spot LSV sporan izjavila je za Kurir portparolka Lige Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook