Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati.

LSV

- Ja smatram kao istoričar da je svaka od tih odluka suda, ne presuda nego odluka suda, isključivo politički i ideološki motoivisana, da su sudovi u obrazloženjima tih odluka pisali potpunu falsifikovanu revizionističku istoriju, i jedino kao istoričar mogu da poručim da sudovi neće ni ovom, ni bilo kojom drugom odlukom pisati istoriju. Istoriju pišu istoričari držeći se naučnih metoda – kazao je Bešlin za N1 povodom odluke Višeg suda u Beogradu koji je odbio, kao neosnovan, zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Bešlin poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 

(BILSV, 26.07.2018)



Izjave | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 1

Građani ne smeju da zaborave G17 plus

BEOGRAD – Sukob Lige socijaldemokrata Vojvodine i Ujedinjenih regiona Srbije nije nastao zbog optužbe Slobodana Maraša na račun lidera LSV Nenada Čanka, niti je posledica borbe za biračko telo, već u odnosu prema Vojvodini i u tome da u poslednjih 12 godina nije bilo veće afere u kojoj nije učestvovala G17, koja je sada promenila ime u URS i očekuje da joj sve bude zaboravljeno, ocenila je juče Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Podnosimo tužbu protiv Maraša

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za Press da će advokati LSV danas predati tužbu protiv funkcionera URS Slobodana Maraša.
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 1

Neophodan konsenzus za promenu Ustava

BEOGRAD – Komentarišući zbog čega političke stranke u aktuelnoj izbornoj kampanji uopšte ne govore o mogućim izmenama Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za list Danas da te teme nema u kampanji, jer je izmena Ustava posao oko kojeg mora da postoji širok politički konsenzus.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook