Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati.

LSV

- Ja smatram kao istoričar da je svaka od tih odluka suda, ne presuda nego odluka suda, isključivo politički i ideološki motoivisana, da su sudovi u obrazloženjima tih odluka pisali potpunu falsifikovanu revizionističku istoriju, i jedino kao istoričar mogu da poručim da sudovi neće ni ovom, ni bilo kojom drugom odlukom pisati istoriju. Istoriju pišu istoričari držeći se naučnih metoda – kazao je Bešlin za N1 povodom odluke Višeg suda u Beogradu koji je odbio, kao neosnovan, zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Bešlin poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 

(BILSV, 26.07.2018)



Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Finansiranje pokrajinske kampanje pre svega iz budžetskih izvora

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, odgovarajući na pitanje „Kako ćete finansirati kampanju za pokrajinske izbore?“, rekao je u emisiji Politbiro na RTV-u da će se Liga pre svega finansirati iz budžetskih izvora koji su dostupni za finansiranje rada političkih partija i izbornu kampanju.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko ne sme da nas prebrojava

BEOGRAD – Vlast u Srbiji morala bi Ministarstvu inostranih poslova Mađarske da uputi makar protestnu notu zbog toga što je državni sekretar Mađarske Žolt Nemet krstario ovih dana Vojvodinom u vreme izbora, kao podrška Savezu vojvođanskih Mađara – istakla je za Novosti portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook