Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uvideo je sličnost između političkih izjava vladike Grigorija i nedavnih dešavanja u Crnog Gori. Čanak je podsetio da je odavno upozoravao na jake uplive SPC u državna i politička pitanja.

LSV

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je u intervju za Newsmax Adria da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka.

- Ovo je nedvosmislena poruka da treba i u Srbiji da se krene u operaciju preuzimanja vlasti od strane SPC. Potpuno je jasno da je ovaj Grigorijev govor na toj liniji i priča o novim ljudima koji će doći je priča o crkvenom kadriranju u politici, po crnogorskom mučnom modelu kome svedočimo. To je praktično najava pravljenja pravoslavne džamahirije od Srbije. Zasad je to ideja, a ako pitate da li će se ona ostvariti, ja u to ne verujem, ali da će se platiti visoka cena, potpuno sam siguran. Ukoliko Grigorije bude izabran za patrijarha, to će dodatno otežati ulogu demokratskim snagama u Srbiji - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 09.01.2021)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook