Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu emitovanja jutarnjeg programa televizije Pink u Crnoj Gori. 

LSV

Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je ovaj program na šest meseci zbog emisije „Novo vikend jutro“ u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala privatnim detektivom o navodnim uzrocima avgustovske tragedije na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

Čanak je istakao da ovakvu odluku pozdravlja jer je dizanje rejtinga kao cilj jutarnjeg programa dobilo potpuno novu dimenziju neukusa medijskim raskopavanjem još svežih grobova deset cetinjskih žrtava među kojima i dvoje dece.

– S druge strane, prikazivanje Cetinjana i Crnogoraca uopšte kao primitivne zajednice u kojoj je najveći problem krvna osveta i provincijalizam je najgrublja moguća uvreda Cetinju i čitavoj prijateljskoj Crnoj Gori – rekao je Čanak za Danas. 

On dodaje da činjenica da se se jutarnji program TV Pink i dalje, čak i bez opomene, emituje u Srbiji, govori o ovdašnjoj medijskoj sceni, koja je, kaže, svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost. Poručuje da ne može svaka tema biti materijal za rijaliti, ma koliko privlačila gledalište.

(SzILSV, 04.09.2022)



Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

RIJEKA - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, u okviru trodnevne posete Rijeci, sastao se danas sa predstavnicima tog hrvatskog grada i sa njima razgovarao o mogućim vidovima saradnje. Jovanović se sastao sa predsednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem i Miroslavom Matešićem.
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

RIJEKA - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović sastao se juče u Rijeci sa predstavnicima Liste za Rijeku i sa potpredsednikom ove stranke Dankom Švorinićem, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Hrvatskoj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook