Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.

Čanak ocenjuje da bi jedino mogao da bude problem u tome što za realizaciju tog zahteva nema političke volje i povodom toga najavljuje da će uskoro razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

"Na tome insistiramo dugi niz godina. Ali, očigledno je da nema političke volje. A ako je već u pitanju politička volja, hajde da vidimo da li i dalje postoji višedecenijska paranoja od svega što dolazi iz Vojvodine " kaže Čanak. On dodaje da je o ovom zahtevu obavestio i premijera Mirka Cvetkovića. U LSV-u objašnjavaju da ne insistiraju na formiranju vojvođanske policije, nego da traže neku vrstu međuorgana vlasti koji bise bavio koordinacijom između sedam policijskih uprava u Vojvodini i Beograda. Time bi se, kažu, povećala efikasnost organa bezbednosti u pokrajini "koji za svaku ozbiljniju akciju moraju da traže saglasnost Beograda".

(BILSV, 01. 04. 2011.)




Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook