Čanak: Utvrditi ko je odgovoran za Hadžićevo bekstvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Utvrditi ko je odgovoran za Hadžićevo bekstvo

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića i zatražio da se utvrdi ko mu je 2004. godine omogućio da pobegne.

Nenad Čanak

"Nadam se da će se nadleženi organi pozabaviti time ko je omogućio Hadžiću da se krije sedam godina, kao i ko ga je 2004. obavestio o podizanju optužnice i tako mu omogućio da pobegne" rekao je Čanak agenciji Beta. Izrazio je uverenje da će, pošto to bude otkriveno, bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica "biti izveden pred lice pravde" - jer je
bio na dužnosti u vreme kada je Hadžić pobegao. Čanak je izrazio nadu i da će se pravosudni organi u Srbiji pozabaviti i kriminalcima koje ne potražuje međunarodne zajednica, nego samo građani Srbije.

"Nadam se da će oni posle sudskih procesa u najmanju ruku biti lustrirani" kazao je Čanak. Hadžić je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečenosti nad Hrvatima i drugim nesrbima u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu od avgusta 1991. godine do kraja juna 1992, uključujući streljanje 194 hrvatska zarobljenika na Ovčari kod Vukovara.

(BILSV, 20. 07. 2011.)

 




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook