Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.

LSV

- Postoje kaznene odredbe za sve one koji na ovaj, ali i na druge načine ruže grad Novi Sad. Ono što je još bitnije od prekršajnih prijava je da se policija pozabavi sa time ko su pojedinci i organizacije koje ovo rade i sa kojim organizacijama iz inostranstva su ili nisu povezani - rekao je Marton za Radio Slobodna Evropa.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nisu odgovorili na pitanje RSE da li policija traga za počiniocima.

- Sasvim je jasno da pojedinci ne mogu da urade toliki posao. Bilo je ispisano na desetine, čak i stotine mesta i to je jasan signal da iza toga stoji dobra organizacija iz pojedinih ekstremno desnih krugova, verovatno navezanih na određene službe Ruske Federacije - rekao je portparol LSV-a.

Reporter RSE je, osim ispisanih simbola, video i nekoliko muškaraca koji se šetaju centralnim ulicama Novog Sada u majicama sa slovom „Z“. Iste majice nosili su i učesnici proruskih protesta, koje su u Beogradu i drugim mestima više puta od početka invazije na Ukrajinu 24. februara, organizovale ekstremno desničarske organizacije. Srbija je među retkim državama u kojima su organizovani skupovi podrške Rusiji.

- Oni slovo Z često koriste kao oblik prikazivanja podrške Srbije Ruskoj Federaciji pred strancima i baš zato su verovatno i iskoristili Exit festival. U dobroj meri su u tome i uspeli - rekao je Aleksandar Marton.

 (SzILSV, 09.07.2022)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook