Ima li NIS dozvolu da istražuje naftu u Deliblatskoj peščari?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Ima li NIS dozvolu da istražuje naftu u Deliblatskoj peščari?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić zatražila je danas, u poslaničkom pitanju, odgovor nadležnih i potvrdu informacije koja se pojavila u javnosti o tome da je Naftna industrija Srbije započela geološka istraživanja nafte i gasa u Deliblatskoj Peščari. Tepić je, ukazujući  na uznemirenost građana Južnog Banata, naročito sa teritorijie Alibunara, Vladimirovca, Bele Crkve i Pančeva, zbog otpočinjanja geoloških istraživanja nafte i gasa na prostoru zaštićenog prirodnog dobra Deliblatska peščara, istakla da je reč o jedinstvenom prirodnom dobru na teritoriji čitave Evrope.

LSV

– Ono što imamo kao informaciju poslednjih dana jeste da radnici NIS-a intenzivno počinju da ispituju teren Deliblatske peščare u potrazi za naftom i gasom. Ne znam da li sam došla do pravih informacija, zbog toga i postavljam ovo pitanje. Želim tačan odgovor od ministarstava koja su pravni naslednici drugih ministarstava iz 2013. godine, pretpostavljam Ministarstva energetike i drugog ministarstva zaduženog za prostorno planiranje. Želim i da nam se dostavi rešenje broj 310-02-693/2013-01od 26. juna 2013. godine, kada je jedno od ovih ministarstava ili oba, dalo saglasnost NIS-u da nastavi izvođenje geoloških istraživanja za naftu i gas na području Deliblatske peščare, odnosno celog Južnog Banata u to do 31. 12  2020. godine – navela je poslanica LSV.

Upozorila je da su građani iz Južnog Banata uvereni da NIS nema nameru da sprovodi ovakva istraživanja iz ljubavi prema istraživanjima, već zbog potencijalne eksploatacije.

– Želimo da znamo šta će se sa našim prirodnim dobrom, jedinstvenim u Evropi, ekološkom oazom Pančevaca usled višedecenijskog zagađenja, desiti i hoćemo li se uskoro susretati sa bušotinama i naftnim pumpama u sred Deliblatske peščare – istakla je Tepić. 

 (BILSV, 20. 10. 2016)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook