Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za B92 da je LSV prihvatila ideju o formiranju autonomističkog fronta, iako još nema zvaničnih pregovora.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da je to dobra ideja za nastup Vojvodine u Skupštini Srbije, a saradnja partija koje u pokrajini čine vlast, već postoji kroz institucije.

- Nema više prepreke koja se ogledala u tome da je ista stranka činila okosnicu vlasti i u republici i u pokrajini. Mi smatramo da Vlada AP Vojvodine i Skupština AP Vojvodine sada mogu slobodno da se vrate u onaj period u kakvom su bile kada je na čelu Skupštine Vojvodine bio Bojan Kostreš i Nenad Čanak – kazala je Jerkova.

Ona je za današnje Večernje novosti da će odgovor pokrajine na odluku Ustavnog suda Srbije da ospori 22 odredbe Zakona o nadležnostima APV biti beskompromisan.

 - Demokratska stranka više nije na vlasti i na republičkom i na pokrajinskom nivou, što je donelo mnogo kompromisa na štetu Vojvodine. Novu republičku vladu ne vidimo kao partnera, jer autonomiju ne mogu da nam vrate oni koji su nam je oduzeli – istakla je Jerkova.

(BILSV, 13.08.2012)



Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.

Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook