Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za B92 da je LSV prihvatila ideju o formiranju autonomističkog fronta, iako još nema zvaničnih pregovora.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da je to dobra ideja za nastup Vojvodine u Skupštini Srbije, a saradnja partija koje u pokrajini čine vlast, već postoji kroz institucije.

- Nema više prepreke koja se ogledala u tome da je ista stranka činila okosnicu vlasti i u republici i u pokrajini. Mi smatramo da Vlada AP Vojvodine i Skupština AP Vojvodine sada mogu slobodno da se vrate u onaj period u kakvom su bile kada je na čelu Skupštine Vojvodine bio Bojan Kostreš i Nenad Čanak – kazala je Jerkova.

Ona je za današnje Večernje novosti da će odgovor pokrajine na odluku Ustavnog suda Srbije da ospori 22 odredbe Zakona o nadležnostima APV biti beskompromisan.

 - Demokratska stranka više nije na vlasti i na republičkom i na pokrajinskom nivou, što je donelo mnogo kompromisa na štetu Vojvodine. Novu republičku vladu ne vidimo kao partnera, jer autonomiju ne mogu da nam vrate oni koji su nam je oduzeli – istakla je Jerkova.

(BILSV, 13.08.2012)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook