Jerkov: Rešenje za Kosovo leži u dijalogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Rešenje za Kosovo leži u dijalogu

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je dogovor o integrisanom upravljanju prelazima na Kosovu koji je postignut u Briselu i ocenila da on vodi smirivanju situacije i daljem približavanju Srbije Evropskoj uniji, prenosi B92.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je da je Liga oduvek tvrdila da rešenje za sve probelme na Kosovu leži u dijalogu, dogovoru i rešenju koje neće voditi ka daljem uvlačenju Srba na severu Kosova i Metohije u sukob s međunarodnom zajednicom.
– Uvek smo smatrali da nikom ne pomaže produbljivanje i intenziviranje poblema i u tom smislu pozdravljamo dogovor koji je postignut i koji vodi do smirivanja situacije na KiM, a Srbiju, nadamo se, i dalje može da približi EU – rekla je Aleksandra Jerkov.  Ona je dodala i da bi dogovor o prelazima mogao biti korak ka kandidaturi, ali da se nada da do njega nije došlo prekasno.

(BILSV, 03. 12. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook