Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Beogradu da u Vojvodini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu.

Aleksandra Jerkov

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je Liga 1999. godine ponudila programski dokument "Vojvodina republika" ali da je razlika izmedju tog predloga i predloga profesora Dragana Veselinova u tome što LSV nije predvidjao nezavisnu republiku već republiku u okviru Srbije koja bi u tom slučaju bila federalizovana.
- Za nas nije važno kako će se Vojvodina zvati da li kanton, republika ili region, važno je koje su nadležnosti. Mi smo za veće nadležnosti ali nismo za nezavisnu državu - poručila je Jerkov. Ona je rekla da LSV nije sepratistička stranka i da se zalaže da se Vojvodini daju veće nadležnosti i da je jasno da se centralizmom ne može sprečiti separatizam.
- U Srbiji nije dobio nezavisnost samo onaj koji je nije tražio i ako je neko ikad imao priliku da se u to uveri u to da se centralizmom ne može sprečiti separatizam to je baš Srbija - kazala je Jerkov.

(BILSV, 28.11.2011.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook