Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović tvrdi da zakonskih posledica neće biti ako sednica ne bude održana 1. aprila. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada, sednice se moraju održavati jednom u tri meseca, a taj rok ističe 25. aprila. Ukoliko zasedanja ne bude u tom roku, Novom Sadu sledi prinudna uprava i najverovatnije vanredni lokalni izbori. Naime, Vlada Srbije moraće da imenuje privremeno veće koje je u obavezi da raspiše izbore u roku od tri meseca, pise acionalni građanski. Pres pak navodi da predstavnici URS neće prisustvovati sednici 1. aprila ukoliko se ne pokrene procedura za vraćanje mandata Vere Kopicl, a Aleksandar Jovanović za taj list kaže da se pitanje spornih mandata neće naći na dnevnom redu naredne sednice parlamenta.

- Dnevni red je usvojen i ne mogu se dodavati nove tačke, poput prestanka mandata ili postavljanja novog odbornika, a to ne može ni da se razmatra jer je jasno ds mandat pripada odbornici " istakao je Jovanović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na gradskom stadionu

NOVI SAD - Prvi, od četiri buduća reflektora stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, montiran je danas ispred istočne tribine gradskog stadiona. Kako je najavljeno prilikom obilaska današnje montaže, u narednom periodu postaviće se i ostala tri reflektora čime će stadion "Karađorđe" ispuniti sve uslove za održavanje sportskih takmičenja i utakmica u noćnim terminima.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook