Kostreš: Došao đavo po svoje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

NOVI SAD – Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

LSV

– Dugogodišnja, gotovo histerična, rusofilija podržavana od političkog mejnstrima, koji pored vlasti obuhata i dobar deo opozicije, SPC i većine medija, sa jedne strane, i povlađivanje ekonomskim interesima Ruske Federacije, sa druge strane, recimo poklanjanje NIS-a i potpisivanje štetnog energetskog sporazuma, Srbiju je dovela u poziciju ruske gubernije. Posle zaklinjanja u bratsvo sa Rusijom i upornog odbijanja da Srbija krene put evropskih integracija stvoren je utisak da Srbija ne može bez Rusije, što nas je dovelo do toga da neki građani smatraju da je Putin bitniji od Vučića. Srbija mora odmah da prekine sa ovakvom politikom. Aleksandar Vučić mora prekinuti saradnju sa Putinom i nedvosmisleno se okrenuti EU integracijama i to ne zbog svog rejtinga nego zbog budućnosti Srbije – kazao je Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook