Kostreš: Došao đavo po svoje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

NOVI SAD – Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

LSV

– Dugogodišnja, gotovo histerična, rusofilija podržavana od političkog mejnstrima, koji pored vlasti obuhata i dobar deo opozicije, SPC i većine medija, sa jedne strane, i povlađivanje ekonomskim interesima Ruske Federacije, sa druge strane, recimo poklanjanje NIS-a i potpisivanje štetnog energetskog sporazuma, Srbiju je dovela u poziciju ruske gubernije. Posle zaklinjanja u bratsvo sa Rusijom i upornog odbijanja da Srbija krene put evropskih integracija stvoren je utisak da Srbija ne može bez Rusije, što nas je dovelo do toga da neki građani smatraju da je Putin bitniji od Vučića. Srbija mora odmah da prekine sa ovakvom politikom. Aleksandar Vučić mora prekinuti saradnju sa Putinom i nedvosmisleno se okrenuti EU integracijama i to ne zbog svog rejtinga nego zbog budućnosti Srbije – kazao je Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook