Kostreš: Nadam se da u regionu ima dovoljno pameti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nadam se da u regionu ima dovoljno pameti

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je po Dejtonskom sporazumu entitet Republika Srpska sastavni i neodvojivi deo BiH, a Republika Srbija je kao jedna od potpisnica ovog sporazuma garant za njegovo sprovođenje. 

LSV

On u izjavi za „Politiku” kaže da kao takav ovaj entitet mora poštovati sve pravne norme koje u toj nama susednoj zemlji važe. 

- Ne poznajem dovoljno pravni sistem BiH i ne znam da li je proslava dana RS u skladu s tamošnjim zakonodavstvom, ali svakako zaoštravanje odnosa budi zabrinutost jer ne smemo zaboraviti strašne događaje iz devedesetih godina čije rane još nisu zalečene, a mnogi zločinci iz tog vremena još nisu privedeni pravdi. Nadam se da u regionu ima dovoljno snage i pameti da se ne krene istim putem. To bi bilo ravno katastrofi. Takođe, verujem da ljudi u RS vide da nacionalistički egzibicionizam Milorada Dodika nije usmeren ka postizanju njihove dobrobiti i ekonomskog napretka već isključivo očuvanju vlasti i privilegija samog Dodika i njegovog najbližeg okruženja - ističe Bojan Kostreš.

(SzILSV, 12.01.2022)



Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook