Kostreš: Nadam se da u regionu ima dovoljno pameti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nadam se da u regionu ima dovoljno pameti

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je po Dejtonskom sporazumu entitet Republika Srpska sastavni i neodvojivi deo BiH, a Republika Srbija je kao jedna od potpisnica ovog sporazuma garant za njegovo sprovođenje. 

LSV

On u izjavi za „Politiku” kaže da kao takav ovaj entitet mora poštovati sve pravne norme koje u toj nama susednoj zemlji važe. 

- Ne poznajem dovoljno pravni sistem BiH i ne znam da li je proslava dana RS u skladu s tamošnjim zakonodavstvom, ali svakako zaoštravanje odnosa budi zabrinutost jer ne smemo zaboraviti strašne događaje iz devedesetih godina čije rane još nisu zalečene, a mnogi zločinci iz tog vremena još nisu privedeni pravdi. Nadam se da u regionu ima dovoljno snage i pameti da se ne krene istim putem. To bi bilo ravno katastrofi. Takođe, verujem da ljudi u RS vide da nacionalistički egzibicionizam Milorada Dodika nije usmeren ka postizanju njihove dobrobiti i ekonomskog napretka već isključivo očuvanju vlasti i privilegija samog Dodika i njegovog najbližeg okruženja - ističe Bojan Kostreš.

(SzILSV, 12.01.2022)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook