Kostreš: Spremni smo da formiramo evropski blok

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni smo da formiramo evropski blok

NOVI SAD - Vojvođanski front je politička platforma koja ima za cilj da oko sebe okupi sve one političke partije, pokrete, predstavnike nevladinog sektora i pojedince koji žele da se ujedine oko jasno definisanog vrednosnog sistema i političkih ciljeva predstavljenih u Memorandumu o budućnosti Vojvodine. Osnivanje Vojvođanskog fronta nije trenutni odgovor na izazove predstojećih izbora, iako sam siguran da će većina potpisnica ovog dokumenta biti i u predizbornoj koaliciji, već potreba da se jasno i nedvosmisleno pruži alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića, ali i samozvanoj pravoj opoziciji koja je po mnogim pitanjima veoma bliska režimskim stavovima, kaže za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, u odgovoru na pitanje šta su ciljevi osnivanja jednog ovakvog bloka i da li je on formiran da bi izašao na predstojeće izbore. 

LSV

- Srbija koja je spremna da prepozna i prihvati različitosti na svojoj teritoriji, da razume potrebu i korist od pune autonomije Vojvodine jeste Srbija za koju se mi borimo. Evroatlantske integracije, decentralizovana i regionalizovana građanska i sekularna država koja se neće, pod izgovorom da pomaže Srbima van Srbije mešati u unutrašnja pitanja susednih država, kao što se to sada uz histeriju tabloida i pomoć neodgovornih izjava lidera Saveza za Srbiju dešava u Crnoj Gori, jeste Srbija za kakvu se mi zalažemo - ističe Kostreš.

On napominje da za izgradnju takve države traže saveznike i u Beogradu i centralnoj Srbiji.

- Što se konkretno predstojećih izbora tiče, spremni smo da kao Vojvođanski front učestvujemo u stvaranju evropskog bloka koji je neophodan kao alternativa postojećim političkim savezima – kaže Kostreš.

(SzILSV, 21.12.2019)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook