Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. Bocan-Harčenko napustio je kongres Socijalističke partije Srbije kada je grčki političar i bivši premijer Grčke Aleksis Cipras u video obraćanju socijalistima osuo paljbu po ruskoj agresiji na Ukrajinu.

LSV

- To što je ruski ambasador napustio skup, po meni znači da socijalisti nisu bili dovoljno snishodljivi prema zločinačkom putinovskom režimu, ali bojim se da će te nesuglasice vrlo brzo „upeglati“ i vratiti se na staro. Vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem mora momentalno da uskladi spoljnu politiku naše zemlje sa spoljnom politikom EU. To je jedini potez koji bi pokazao odgovornost i želju da urade nešto korisno za Srbiju i njene građanke i građane – kazao je Kostreš za Danas. 
(SzILSV, 19.12.2022)




Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 
Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook