Kostreš: Zakon o javnoj svojini nije posao za jednu stranku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o javnoj svojini nije posao za jednu stranku

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji predsedava Radnoj grupi za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava, izjavio je za današnju Politiku da je ono što u vezi sa decentralizacijom traži Unija regiona Srbije samo jedan mali deo neophodnih aktivnosti koje trebe učiniti da bi Srbija bila drugačija u odnosu na ono što je danas.

Bojan Kostreš

- Sasvim sigurno, proces decentralizacije i regionalizacije zemlje ne može se ostvariti bez zajedničkog delovanja svih zainteresovanih strana. Što se tiče zakona o javnoj svojini Republike Srbije, čije pisanje ja koordiniram, to je jedan od prvih koraka koji se moraju povući, i taj zakon će biti donet u saradnji sa svim političkim partijama uključujući i URS. U pitanju je vrlo složen proces koji podrazumeva više paralelnih radnji i donošenje čitavog seta zakona - objašnjava Kostreš koji veruje da će uskoro biti gotov zakonski predlog. On ističe da zakon o javnoj svojini nije posao koji može da uradi jedna stranka. Zato je premijer i formirao radnu grupu kako bi se postigla politička saglasnost na nivou stranaka.

- Uostalom, URS ima svoje predstavnike i u radnoj grupi i u komisiji za pisanje zakona o javnoj svojini, i oni su vrlo produktivni i vrlo konstruktivni. Da li će sve njihove primedbe biti usvojene ili ne, to ćemo tek videti - kaže Kostreš.

(BILSV, 06.06.2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook