Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

NOVI SAD - Gostujući sinoć u emisjiji Sučeljavanje na RTV-u potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ocenio je da je Liga na proteklim izborima ostvarila istorijski rezultat, a kao primer naveo je Novi Sad gde je LSV na lokalnim izborima osvojila skoro duplo više odborničkih mesta nego na prethodnim.

Aleksandar Jovanovic

- To je rezultat vrlo principijelnih stavova koje mi kao stranka imamo. Za razliku od mnogih mi nismo menjali programe, ideje, svoje ciljeve i prosto nismo se kockali sa takvim stvarima,  jer se svaka stranka bazira na ideološkim vrednostima. Kada to izgubi, onda nema ni stranke – naveo je Jovanović. On je napomenuo da je za Ligu sada važno da se postave principi buduće vlasti kako će ona funkcionisati i kako će grad biti sređen u budućnosti.

Jovanović je rekao i da će Liga o formiranju lokalne vlasti u Novom Sadu svakako razgovarati sa Demokratskom strankom.
- Mi ćemo početi pregovore početkom sledeće nedelje – rekao je Jovanović. On je naveo i da LSV želi da formira većinu sa tradicionlanim partnerima iz DS, ali da će za to trebati još jedan broj odbornika.
- To će najverovatnije biti SPS i jedan odbornik iz SVM. Tu će biti većina, odnosno dovoljan broj odbornika da oformi većinu – rekao je Jovanović i dodao da će Liga insistirati na tome da ima mesto prvog čoveka grada, odnosno gradonačelnika. On je rekao i da je sigurno da Liga neće ići u bilo kakvo formiranje vlasti sa Srpskom naprednom strankom.

Na pitanje da li je bilo kupovine glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu Jovanović je odgovorio da će to utvrditi istražni organi. On je naveo i da je kao predsednik Skupštine grada Novog Sada o tome razgovarao sa vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevanom Krstićem.

- Prosto sam želeo da se informišem, da vidim o čemu se tu radi, da li oni imaju neka saznanja, s obzirom da je u medijima bilo vesti o tome da su određena lica privedena od strane policije. Kasnije sam čuo da su bile istražne radnje pokrenute i koliko je meni poznato, to se na tome neće zaustaviti – rekao je Jovanović. Pored Jovanovića u emisiji su gostovali Živko Makarić iz Demokratske stranke, Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke i Bela Kurina iz Romske demokratske stranke.  

(BILSV, 25.05.2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook