Liga se vraća u zrenjaninski parlament

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 02. 11. 2012. | Komentara: 0

Liga se vraća u zrenjaninski parlament

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Dejan Čapo izjavio je za list „Zrenjanin“ da će odbornici i odbornice LSV od sledeće nedelje biti prisutni u zrenjaninskom parlamentu i učestvovati u radu. Kako je rekao, zbog toga su i podneli zahtev za formiranje odborničke grupe.

Dejan Čapo

- Uprkos činjenici da nismo zadovoljni odlukom, koju je na našu žalbu doneo Upravni sud Srbije, i da smatramo da je ona politički motivisana i da nije rezultat pravnih mehanizama, naša obaveza je da poštujemo volju ljudi koji su glasali za LSV i koji od nas očekuju da ih zastupamo u Skupštini grada Zrenjanina. Uskoro će se pred odbornicima naći najvažnija odluka, odnosno usvajanje budžeta za sledeću godinu, i stručni tim Lige se aktivno priprema za taj trenutak, kada ćemo izneti naše mišljenje i predloge – istakao je Čapo. On je dodao da će zrenjaninski Ligaši zastupati interese građanki i građana Zrenjanina, te da će njihovo skupštinsko delovanje biti zasnovano na aktivan rad i kritiku onog ašto nije dobro, ali i podršku onoga što budu smatrali da je kvalitetno.

- Pre svega, očekujem da najviše predstavničko telo građana u gradu počne da poštuje zakone, zakazane rokove, principe demokratije i da rad odbornika bude rezultat želje da se u Zrenjaninu živi bolje, a ne potrebe da se očuva nesigurna većina. Prethodna četiri meseca su rezultirala nestabilnošću u gradu, izmišljanjem novih funkcija, bezvrednim obećanjima, propalim projektima i rasulom u novoj koaliciji. Nadam se da će uspeti da povrate međusobno poverenje, ali i poverenje njihovog dela biračkog tela, i da neće odvesti Zrenjanin u prinudnu upravu i nove izbore, jer sve do sada nagoveštava takav scenario – naglasio je Dejan Čapo.

(BILSV, 02.11.2012)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook