Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD - Portaprolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, izjavila je za Radio 021 da je Liga spremna za pregovore o formiranju gradske vlasti, ali da ne zna zašto demokrate još ne pozivaju na razgovore.

Aleksandra Jerkov

– Novi Sad će verovatno biti predmet nekog šireg dogovora na republičkom i pokrajinskom nivou, s obzirom na to da se radi o glavnom gradu Vojvodine, ali to ne znači da mi ne možemo da sednemo i da se dogovorimo o načinu na koji želimo da funkcioniše naš grad u budućnosti. Mi smo spremni sve i da pregovori budu danas – kaže Jerkova. Ona smatra da na osnovu broja glasova koje je LSV osvojila u Novom Sadu, Ligi pripada mesto gradonačelnika, ali da pitanje ko će biti na toj funkciji, ostaje otvoreno.
– Pitanje je šta znači insistirati na tome. Ako je pitanje da li ćemo dovesti u pitanje dogovor oko formiranja vlasti i ostaviti mogućnost da vlast formira Srpska napredna stranka u gradu, zbog toga da bi neko bio gradonačelnik, onda ne. Nećemo se tako neodgovorno ponašati, ali svakako mislimo da Liga socijaldemokrata Vojvodine treba da ima gradonačelnika – kaže Aleksandra Jerkov koja je o istoj temi govorila i za Dnevnik. I današnji Blic piše da LSV ne podustaje od mesta gradonačelnika Novog Sada, te da je, očekujući poziv za razgovore, pripremila predlog s kojim ide pred Demokratsku stranku.
– Imamo pravo da tražimo gradonačelničko mesto, a nemamo nameru da se odreknemo dosadašnjih pozicija. Na demokratama je da u skladu sa ostvarenim rezultatom smanje udeo u vlasti i ponude mesta socijalistima koji su tražili „Čistoću“, Spens i „Tržnicu“ – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 05. 2012.)



Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.

Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook