Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD - Portaprolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, izjavila je za Radio 021 da je Liga spremna za pregovore o formiranju gradske vlasti, ali da ne zna zašto demokrate još ne pozivaju na razgovore.

Aleksandra Jerkov

– Novi Sad će verovatno biti predmet nekog šireg dogovora na republičkom i pokrajinskom nivou, s obzirom na to da se radi o glavnom gradu Vojvodine, ali to ne znači da mi ne možemo da sednemo i da se dogovorimo o načinu na koji želimo da funkcioniše naš grad u budućnosti. Mi smo spremni sve i da pregovori budu danas – kaže Jerkova. Ona smatra da na osnovu broja glasova koje je LSV osvojila u Novom Sadu, Ligi pripada mesto gradonačelnika, ali da pitanje ko će biti na toj funkciji, ostaje otvoreno.
– Pitanje je šta znači insistirati na tome. Ako je pitanje da li ćemo dovesti u pitanje dogovor oko formiranja vlasti i ostaviti mogućnost da vlast formira Srpska napredna stranka u gradu, zbog toga da bi neko bio gradonačelnik, onda ne. Nećemo se tako neodgovorno ponašati, ali svakako mislimo da Liga socijaldemokrata Vojvodine treba da ima gradonačelnika – kaže Aleksandra Jerkov koja je o istoj temi govorila i za Dnevnik. I današnji Blic piše da LSV ne podustaje od mesta gradonačelnika Novog Sada, te da je, očekujući poziv za razgovore, pripremila predlog s kojim ide pred Demokratsku stranku.
– Imamo pravo da tražimo gradonačelničko mesto, a nemamo nameru da se odreknemo dosadašnjih pozicija. Na demokratama je da u skladu sa ostvarenim rezultatom smanje udeo u vlasti i ponude mesta socijalistima koji su tražili „Čistoću“, Spens i „Tržnicu“ – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 05. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook