Lustracija je trebalo da bude rez sa devedesetim

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2011. | Komentara: 0

Lustracija je trebalo da bude rez sa devedesetim

NOVI SAD - Lustracija je trebalo da bude rez kojim bi se znalo da su devedesete gotove i da su počele neke druge godine - rekao je u izjavi za emisiju Politbiro koja se emituje na RTV-u predsednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak.

LSV lustracija

On je, komentarišući podatke da je 1.400 imena ljudi koji su pripadali partijskoj, vojnoj, pravosudnoj, kulturnoj i intelektualnoj eliti od 1987. do 2000. godine, izlistano u knjizi "Zloupotrebljena institucija", rekao:

- Tu se smatra da ta pozicija 90­tih, manje više, nikada nije dobila izbore nego je samo predsednik kupio izbore i ko god misli, a ovo vam ja garantujem jer sam učestvovao u tome, ko god misli da je 5. oktobra napravljen neki preokret i demokratski pomak itd. taj užasno greši, zato što je u stvari to bilo presvlačenje kože na istoj zmiji - ocenio je predsednik LSV.

(BILSV, 02.11.2011.)



Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook