Marton: Čanak ostaje sa nama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

NOVI SAD - Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.

LSV

- Za njega ima puno mesta i prostora u stranci, a znajući Nenada, sve što novo rukovodstvo bude očekivalo od njega, neće biti problem da on to ispuni. Čanak je, pre svega, branio Vojvodinu od fašizma, ratničkih politika i nacionalizma i uspeo je da reč „Vojvodina“ zadrži u orbiti. Da nije bilo LSV devedesetih, verujte, pitanje je da li bi ostalo „a“ od autonomije. Time je Čanak zavredio poštovanje svih iz Lige, demokratske Srbije, ali i šire. Podsetimo, nagradu za mir dobio je od Vilija Branta, kancelara Nemačke, 1992. godine - izjavio je Marton za Danas.

On kaže i da je rano još govoriti o mogućim novim imenima na čelu partije, uskoro kreće kandidacioni proces, te ohrabruje sve ligaše da se kandiduju i za Predsedništvo i za Glavni odbor LSV.

(SzILSV, 21.09.2022)



Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook