Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 01. 2020. | Komentara: 0

Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je jezivo i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takvu poruku mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici zaklane debele svinje. Kostreš je ovako reagovao nakon što je lider PSG Sergej Trifunović na društvene mreže okačio fotografiju na kojoj dva mladića afričkog porekla nose svinju, a ispod nje je napisao: „Imigranti oteli Nenada Čanka“. 

LSV

- Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije. Ostrašćenost, mržnja i uvrede nisu poruka koju naši birači očekuju! Oni očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Aleksandra Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji. Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive – rekao je Kostreš za Tanjug.
(SzILSV, 07.01.2020)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook