Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 01. 2020. | Komentara: 0

Mržnja ne sme biti poruka građanske Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je jezivo i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takvu poruku mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici zaklane debele svinje. Kostreš je ovako reagovao nakon što je lider PSG Sergej Trifunović na društvene mreže okačio fotografiju na kojoj dva mladića afričkog porekla nose svinju, a ispod nje je napisao: „Imigranti oteli Nenada Čanka“. 

LSV

- Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije. Ostrašćenost, mržnja i uvrede nisu poruka koju naši birači očekuju! Oni očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Aleksandra Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji. Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive – rekao je Kostreš za Tanjug.
(SzILSV, 07.01.2020)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook