Ne dozvoliti političku nestabilnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Ne dozvoliti političku nestabilnost


NOVI SAD - Ukoliko bi Ustavni sud političkom, a ne pravnom odlukom proglasio neustavnost Statuta Vojvodine i Zakona o nadležnostima pokrajine, to bi izazvalo veliku političku nestabilnost u državi - izjavio je za Večernje novosti zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

 - Ustavni sud se ne bavi klerofašistima, koji su prava opasnost i po ustavni poredak i po bezbednost u zemlji, nego se otvara rasprava o Statutu Vojvodine. Iza tog akta su stala dva parlamenta, pokrajinski i državni, i najeminentniji pravni stručnjaci – kaže on. Kostreš je rekao i da bi USS mogao samo uz grubo mešanje politike da "udari" na Statut i autonomiju Vojvodine.
 
- Verujem da sudije neće dozvoliti da se prouzrokuje velika politička stabilnost, koju priželjkuju pojedine stranke - rekao nam je Kostreš.

(BILSV, 28.11.2011.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook