Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče novinarima u parlamentu da sporazum, koji je premijer Ivica Dačić postigao u Briselu, nije postignut na osnovu platforme koju je usvojila Narodna skupština.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da, iako nije pristalica bilo kakvih aktivnosti koje bi Srbe na Kosovu i Metohiji uvukle u dublji sukob s međunarodnom zajednicom, ima razumevanja za njih, budući da nemaju dovoljno informacija o tome šta je tačno dogovoreno u Briselu.

- Neophodno je utvrditi šta je tačno predviđeno tim sporazumom iz Brisela, s obzirom na to da je nama poslanicima, a i gađanima na Kosovu i Metohiji koji žele da zaštite svoje prava, to apsolutna nepoznanica. Postoji čitav niz disonantnih tonova i različitih informacija o tome o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao u Briselu. Razumem ljude na Kosovu, budući da nemaju informacija o tome šta se dešava s njihovih životima i sudbinama, jer su upravo oni ti koji će osetiti posledice svakog od tih dogovora – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 07.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook