Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 

LSV

- Ide nam na ruku zato što su oni katastrofalna vlast. Kao i na nivou države Srbije, oni znaju da im rejting pada iz dana u dan, iz meseca u mesec i verovatno pokušavaju da umanje taj pad da ne bi pali za sedam posto, nego da padnu za tri, četiri ili pet posto i zato su uranili sa izborima. I predsednik ove države obožava izbore. On ne voli da rešava probleme, on voli da se slika, da obećava, voli da peče palačinke, kao što smo videli. Isto to će, verovatno, raditi administracija Igora Mirovića – kazao je Marton u izjavi za televiziju Nova S.

Napominje da nije tačna teza da opozicija može pobediti samo u Beogradu.

- Opozicija treba da shvati da je i u Vojvodini moguća promena i da saslušaju ovo što mi sa liste Vojvođani jasno kažemo, a to je da se za Vojvodinu vredi boriti, da vojvođanski glas mora da se čuje, da o vojvođanskim problemima mora jasno i glasno da se govori. I kada tako budemo radili u kampanji, ja verujem da do 61 poslanika, a to je apsolutna većina u Skupštini Vojvodine, opozicija građanska, evropska, moderna, demokratska može da dođe – naglasio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 19.11.2023)



Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook