Pitanja bez odgovora predsednika Vlade Republike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 01. 2017. | Komentara: 0

Pitanja bez odgovora predsednika Vlade Republike Srbije

Novi Sad, 4. januar 2016. godine – Liga socijaldemokrata Vojvodine pita premijera Republike Srbije da li je po istom principu, uoči novogodišnjih praznika, kada je Marku Đuriću produžen status vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, produžen ugovor i Miši Vaciću, portparolu pokreta 1389.

LSV

Obmanjivanje javnosti u izjavama Marka Đurića da Vacić nije njegov savetnik, ali je zaposlen u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, zahteva najoštrije sankcije, a ne novo imenovanje na tri meseca. 

Ovaj postupak je očiti odgovor na naše pitanje premijeru da li će inicirati smenu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića zbog obmanjivanja javnosti da Miša Vacić nije savetnik u njegovom kabinetu, ali jeste nešto drugo. 

I dalje nije jasno da li uopšte postoji nekakav sistem bezbednosne procene po kom se primaju savetnici i saradnici u ministarstvima i vladinim kancelarijama, koji platu primaju kao državni službenici, od poreza građana i građanki Srbije.

Nije jasno zašto Đurić uporno ćuti i ne odgovara po kojem je osnovu u Kancelariju primljena osoba kojoj, pritom, nije istekla uslovna kazna zbog diskriminacije LGBT populacije i posedovanja oružja, iako je još u režimu presude na sedam meseci zatvora uslovno, uz proveru od dve godine – što ističe tek za mesec dana. 

Ostaje velika dilema zbog čega nije bilo konkursa za izbor direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, već je Đuriću samo produžen status na nova tri meseca. Koliko to govori o transparentosti u radu ove Vlade i uskraćivanju mogućnosti drugima da učestvuju u postupku izbora na ovako odgovornu funkciju?

Narodna poslanica i članica 
Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Marinika Tepić



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook