Poboljšati položaj žena na selu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati položaj žena na selu

NOVI SAD – Potrebne su mere države da bi se popravio veoma težak položaj žena na selu, istaknuto je juče na okruglom stolu u Novom Sadu o životu žena u malim mestima, a potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević upozorila je tom prilikom da je Srbija veoma dugo u procesu tranzicije, zbog čega su se brzi i kratki potezi države pretvorili u dugotrajne postupke, u kojima su najveće žrtve upravo žene.

Maja Sedlarevic

– Mnogo je grupacija žena koje su posebno ugrožene, a medju njima se izdvajaju mlade žene koje traže posao, a poslodavci im uslovljavaju planiranje trudnoće, zatim žene srednjih godina koje su ostale bez posla i teško nalaze novi, i žene na selu koje su višestruko diskriminisane – rekla je Sedlarević. Prema njenim rečima, seoske žene u Srbiji, iako žive u 21. veku, veoma retko se obrazuju više od osnovne ili srednje škole, a to bi trebalo da država sistemski organizuje. Prisutnima su se obratile i poslanice Skupštine APV Maja Radojčić i Leona Vislavski, a gošće iz Šida, Kule, Apatina i Đurđeva govorile su o radu lokalnih mehanizama za ravnopravnost polova i o aktivnostima žena u mesnim zajednicama.

(BILSV, 10. 03. 2012.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook