Poboljšati položaj žena na selu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati položaj žena na selu

NOVI SAD – Potrebne su mere države da bi se popravio veoma težak položaj žena na selu, istaknuto je juče na okruglom stolu u Novom Sadu o životu žena u malim mestima, a potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević upozorila je tom prilikom da je Srbija veoma dugo u procesu tranzicije, zbog čega su se brzi i kratki potezi države pretvorili u dugotrajne postupke, u kojima su najveće žrtve upravo žene.

Maja Sedlarevic

– Mnogo je grupacija žena koje su posebno ugrožene, a medju njima se izdvajaju mlade žene koje traže posao, a poslodavci im uslovljavaju planiranje trudnoće, zatim žene srednjih godina koje su ostale bez posla i teško nalaze novi, i žene na selu koje su višestruko diskriminisane – rekla je Sedlarević. Prema njenim rečima, seoske žene u Srbiji, iako žive u 21. veku, veoma retko se obrazuju više od osnovne ili srednje škole, a to bi trebalo da država sistemski organizuje. Prisutnima su se obratile i poslanice Skupštine APV Maja Radojčić i Leona Vislavski, a gošće iz Šida, Kule, Apatina i Đurđeva govorile su o radu lokalnih mehanizama za ravnopravnost polova i o aktivnostima žena u mesnim zajednicama.

(BILSV, 10. 03. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook