Poljoprivrednici su nedovoljno zastupljeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su nedovoljno zastupljeni

NOVI SAD – Za razliku od nekolicine drugih stranala, od pet narodnih poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije, čak troje se na neki način bave poljoprivredom.

Đorđe Stojšić

Jedan od njih je Đorđe Stojšić koji je po prvi put u Parlamentu. Pre pet godina deda mu je ostavio vinograd na kojem radi i planira da otvori vinariju.

Stojšić je u emisiji „Znanje imanje“ na RTS 2 istakao da će to biti borba, ali ne veća od one u parlamentu, jer smatra da nema dovoljno zainteresovanih za interese poljoprivrede.

- Ne samo da nisu dovoljno zastupljeni, nego i ljudi koji se deklarišu da predstavljaju interese poljoprivrednika i poljoprivrede to rade više iz ličnih motiva. Mislim da su poljoprivednici apsolutno nedovoljno zastupljeni. To se vidi po konkretnim merama koje se donose ili ne donose. Ne samo u parlamentu, gde mi učestvujemo u radu, nego i u drugim institucijama, nemate ljude koji žive od poljoprivrede, koji razumeju tu problematiku – rekao je Stojšić.

On je dodao da su zemljoradnici zbog toga često primorani da stvar uzmu u svoje ruke.
- Tek kad poljoprivednici dignu glas, a u prethodnom periodu bili smo svedoci toga, kad posegnu za nekim drastičnim merama kao što su blokade puteva, tek onda se neko u Beogradu dozove pameti – naglasio je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 05.11.2012)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook