Reforme sprovoditi da bi građani živeli bolje, a ne radi članstva u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Reforme sprovoditi da bi građani živeli bolje, a ne radi članstva u EU

BEOGRAD - Predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Marinika Tepić i bugarski ambasador u Srbiji Radko Vlajkov ocenili su danas da reforme u društvu treba sprovoditi da bi gradjani Srbije živeli bolje, a ne samo radi članstva u Evropskoj uniji. U saopštenju Skupštine Srbije navedeno je da su Tepić i Vlajkov razgovarali danas u Beogradu o procesu evropskih integracija Srbije i podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

LSV

Sagovornici su se složili da je važno što Srbija ima političke garancije zemalja članica EU da je dobrodošla u evropsku zajednicu i istakli da će dinamika reformi odrediti i datum članstva Srbije u EU. Tepić je istakla da je period predsedavanja Bugarske Savetu EU veoma značajan za Srbiju, istakavši da se nada da će do 2018. godine Srbija otvoriti sva pregovaračka poglavlja i da će joj Bugarska kao sused u tome pomoći.

- Verujem da, bez obzira na datum proširenja, mi u reforme ulazimo zbog nas. Iako podržavamo vladu na evropskom putu, mi kao parlamentarci imamo kontrolnu ulogu u odnosu na primenu onoga što se u pregovračkim poglavljima nalazi - rekla je Tepić. Ona je upoznala bugarskog ambasadora s funkcionisanjem Odbora i njegovom ulogom u pregovaračkom procesu, kao i sa saradnjom koja se ostvaruje s Nacionalnim konventom za EU. Založila se za intenziviranje saradnje sa resornim odborom u bugarskom parlamentu i izrazila zadovoljstvo činjenicom da je problem sa udžbenicima za bugarsku nacionalnu manjinu u Srbiji rešen. 

 (BILSV, 20.10.2016)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook