Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.

Podsetivši da, prema pokrajinskom Statutu, predstavništvo Vojvodine u Briselu može da bude otvoreno isključivo uz saglasnost republičke vlade, Sedlarevićeva je na sednici Odbora pokrajinske skupštine za evropske integracije i međuregionalnu saradnju istakla da očekuje da će to odobrenje uskoro biti dato.

"Verujem u dobru volju kako pokrajinske administracije tako i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, koji je obećao da će briselska kancelarija Vojvodine biti otvorena početkom ove godine " rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 22. 03. 2011.)




Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

NOVI SAD - Portparolka i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za RTS da se LSV zalaže da se u novi Zakon o izboru narodnih poslanika unese odredba koja će omogućiti da svaka treća osoba na izbornoj listi bude žena.
Izjave | Nedelja, 22. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ja sam najveći protivnik separatistima

BEOGRAD - List Politika objavio je danas tekst o incidentima na finalnoj utakmici fudbalskog Kupa Srbije između FKVojvodine i FK Partizan, tumačeći ih u svetlu sukoba na relaciji AP Vojvodina- centralna vlast u Beogradu, koji su se tih dana intenzivirali.
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook