Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.

Podsetivši da, prema pokrajinskom Statutu, predstavništvo Vojvodine u Briselu može da bude otvoreno isključivo uz saglasnost republičke vlade, Sedlarevićeva je na sednici Odbora pokrajinske skupštine za evropske integracije i međuregionalnu saradnju istakla da očekuje da će to odobrenje uskoro biti dato.

"Verujem u dobru volju kako pokrajinske administracije tako i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, koji je obećao da će briselska kancelarija Vojvodine biti otvorena početkom ove godine " rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 22. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na gradskom stadionu

NOVI SAD - Prvi, od četiri buduća reflektora stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, montiran je danas ispred istočne tribine gradskog stadiona. Kako je najavljeno prilikom obilaska današnje montaže, u narednom periodu postaviće se i ostala tri reflektora čime će stadion "Karađorđe" ispuniti sve uslove za održavanje sportskih takmičenja i utakmica u noćnim terminima.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook