Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

NOVI SAD – Ukoliko predsednik Skupštine grada, u skladu sa Poslovnikom ne zakaže sednicu, onda se  otvara mogućnost da sednicu zakaže gradonačelnik, Gradsko veće ili jedna trećina odbornika, u skladu sa zahtevom za održavanje sednice koji je već podnet, istakao je sinoć sekretar Skupštine grada Novog Sada Branislav Antić.

LSV

Gostujući u Vojvođanskom dneviku RTV Vojvodine, Antić je ukazao da je predsednica Skupštine grada zakazala i pokušala da održi sednicu Skupštine grada.

– Međutim, kao što smo videli 29. avgusta, iako je sednica bila zakazana u sredu u 15 časova, čak do 15 i 40 u skupštinskoj sali nije bilo ni jednog odbornika, iako su odbornici dužni  da prisustvuju sednicama Skupštine i da se evidentiraju – rekao je Antić. On je dodao da je, prema evidenciji skupštinske službe, na osnovu  popunjenih i potpisanih evidencionih listića, bilo evidentirano svega devet odbornika, ali da ni oni od 15 do 15 i 40 nisu ulazili u skupštinsku salu.

– Što se tiče skupštinske službe, a nadalje i predsednice Skupštine grada, sve je odrađeno i urađeno u skladu sa Poslovnikom – rekao je on ističući da se nije čekao krajnji rok od 15 dana, da bi se održala sednica. Antić je dodao i da, koliko je njemu poznato, konsultacije predsednice Skupštine grada Aleksandre Jerkov i šefova odborničkih grupa još nisu počele, ali da veruje da će iste biti održane.

 (BILSV, 01. 09. 2012.)



Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook