Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 

LSV

- Kod Lige je jasno ko je agresor a ko je žrtva u ovom ratu i svakako će poslanička grupa Lige pokušati da Skupština Vojvodine nametne tu temu i da se Skupština Vojvodine izjasni upravo zbog manjina i Ukrajinaca koji žive na teritoriji Vojvodine - rekao je Šućurović za Autonomiju, uz podsećanje da je na Liginim stranačkim prostorijama od prvog dana rata istaknuta ukrajinska zastava.

Šućurović je kazao da je dovoljno samo uključiti TV da bi se videla snaga proruske marketinške mašinerije u Srbiji i Vojvodini.

- Kada bi neka institucija dala neku podršku, naši sugrađani, odnosno ljudi koji žive u Vojvodini drugačije bi se osećali. Videćemo kako druge poslaničke grupe razmišljaju - dodao je Šućurović.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook