Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 

LSV

- Kod Lige je jasno ko je agresor a ko je žrtva u ovom ratu i svakako će poslanička grupa Lige pokušati da Skupština Vojvodine nametne tu temu i da se Skupština Vojvodine izjasni upravo zbog manjina i Ukrajinaca koji žive na teritoriji Vojvodine - rekao je Šućurović za Autonomiju, uz podsećanje da je na Liginim stranačkim prostorijama od prvog dana rata istaknuta ukrajinska zastava.

Šućurović je kazao da je dovoljno samo uključiti TV da bi se videla snaga proruske marketinške mašinerije u Srbiji i Vojvodini.

- Kada bi neka institucija dala neku podršku, naši sugrađani, odnosno ljudi koji žive u Vojvodini drugačije bi se osećali. Videćemo kako druge poslaničke grupe razmišljaju - dodao je Šućurović.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook