Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 

LSV

- Kod Lige je jasno ko je agresor a ko je žrtva u ovom ratu i svakako će poslanička grupa Lige pokušati da Skupština Vojvodine nametne tu temu i da se Skupština Vojvodine izjasni upravo zbog manjina i Ukrajinaca koji žive na teritoriji Vojvodine - rekao je Šućurović za Autonomiju, uz podsećanje da je na Liginim stranačkim prostorijama od prvog dana rata istaknuta ukrajinska zastava.

Šućurović je kazao da je dovoljno samo uključiti TV da bi se videla snaga proruske marketinške mašinerije u Srbiji i Vojvodini.

- Kada bi neka institucija dala neku podršku, naši sugrađani, odnosno ljudi koji žive u Vojvodini drugačije bi se osećali. Videćemo kako druge poslaničke grupe razmišljaju - dodao je Šućurović.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook