Suzbiti rusku i svaku drugu propagandu u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 10. 2017. | Komentara: 0

Suzbiti rusku i svaku drugu propagandu u Srbiji

NOVI SAD – Ruska, ali i svaka druga propaganda u Srbiji mora biti suzbijena, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš komentarišući inicijativu osam država članica EU kojom se od Službe za spoljne poslove Unije traži da proširi aktivnosti u „suzbijanju ruske propagande“.

LSV

Mediji su javili da će šefovi diplomatija država EU na zasedanju polovinom novembra razmatrati predloge iz pisma koje su pojedine zemlje članice poslale visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, a koje se odnosi na potrebu daljeg jačanja aktivnosti kapaciteta StratKom EU, kancelarije koja se bavi otkrivanjem i demantovanjem neistina o EU.

- Mašinerija laži koja širi rusku propagandu je veoma opasna tako da je to očekivani potez država članica EU. Oni koji danas vode Srbiju moraju da se odluče u kom pravcu žele da idu. Sedenje na više stolica neće tolerisati ni jedna strana. Lično mislim da se ruska, ali i svaka druga propaganda, moraju suzbiti i u Srbiji. Nama je neophodna medijska slika koja će građane obaveštavati o onome šta se dešava bez primesa bilo čije propagande. EU u velikoj meri može pomoći izgradnju i razvoj objektivnih medija kod nas - kaže za Danas Bojan Kostreš.


(BILSV, 28.10.2017)



Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook