Tepić: Izveštaj EU o napretku Srbije će prevesti Vlada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Izveštaj EU o napretku Srbije će prevesti Vlada

NOVI SAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Marinika Tepić izjavila je za Novosti da će Izveštaj Evropske unije o napretku Srbije prevesti Vlada pošto je zvanično njoj i upućen. Nakon incidenta na sednici Odbora, kada su poslanici SRS i Dveri onemogućili šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta da predstavi izveštaj jer on nije bio preveden na srpski, Tepić ističe da je cilj bio samo upoznavanje poslanika sa ovim dokumentom.

LSV

- Izveštaj se mogao predstaviti i samo usmeno, a Davenport je bio spreman da govori na srpskom. Mi o tom dokumentu ne glasamo, a cilj je bio samo da se poslanici upoznaju sa njegovim sadržajem i postave pitanje ako žele. Međutim, radikali su očigledno želeli da to spreče - kaže ona i dodaje da je Davenport spreman da dođe na nastavak sednice, ali da će pre toga predložiti sastanak šefova poslaničkih grupa kako bi se pronašlo rešenje. 

Komentarišući incident i eventualno sprovođenje sankcija prema poslanicima, Tepić je za Blic rekla da je imala ovlašćenja da izriče opomene i zove obezbeđenje. 

- Ali, Šešelj je rekao da ćemo da ih iznosimo jednog po jednog iz Skupštine, a da će se videti da li će to biti on ili Davenport. Nisam mogla da dozvolim da situacija toliko izmakne kontroli - dodaje ona.

Tepić je naglasila da se videla sa Davenportom i posle sednice i da će se on nadležnim organima sasvim sigurno obratiti određenom notom. 

- Reagovaće i prema Narodnoj skupštini, a bilo je naznaka da će protest uputiti i Ministarstvu – istakla je ona.

(BILSV, 12.11.2016)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook