Tragedija u Kontrastu mora da otvori neka pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 01. 04. 2012. | Komentara: 1

Tragedija u Kontrastu mora da otvori neka pitanja

NOVI SAD – Tragedija u diskoteci "Kontrast" moraće da otvori mnoga pitanja, jer je ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi požari, pa treba utvrditi da li postoji neka sistemska greška, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Aleksandar Jovanovic

U slučaju požara u "Laundžu", pre četiri godine, "imali smo situaciju da su odgovarali određeni ljudi, krivima su proglašeni i vlasnici, ali se isto tako, nijednog momenta nije poteglo pitanje inspekcije", rekao je Jovanović, a prenela RTV. On je kazao da "nažalost, neke od inspekcija, naročito protivpožarna, nisu u nadležnosti gradske uprave i treba videti da li su poštovana sva pravila".

– Meni je jako teško da ulazim i u kritiku toga šta rade neke od inspekcija, mi imamo dobre propise i pravila, ali vreme će pokazati da verovatno nešto od pravila nije ispoštovano – kazao je Jovanović nakon obeležavanja 13. godišnjice pogibije Olega Nasova, prve žrtve NATO bombardovanja u Novom Sadu i rušenja Varadinskog mosta. A kako dodaje Radio 021, Jovanović je u vezi sa tragedijom u „Kontrastu“ ocenio da su nadležne inspekcije uradile svoj posao što se prevencije tiče, ali da još mnogo stvari treba uraditi kako bi se poboljšala protivpožarna zaštita. Prema njegovim rečima, ova diskoteka je često kontrolisana.

– Ovo nam je još jedna veoma gruba i oštra opomena da o nekim stvarima povedemo posebnu pažnju. Mi smo poslednjih godina imali brojne akcije u saradnji sa policijom, takozvanih racija, koje su obuhvatale i ovaj klub. To je dalo određene rezultate, ali očigledno da ima još propusta, pre svega u sprovođenju odluka – navodi Jovanović.

(BILSV, 01. 04. 2012.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook