Tragedija u Kontrastu mora da otvori neka pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 01. 04. 2012. | Komentara: 1

Tragedija u Kontrastu mora da otvori neka pitanja

NOVI SAD – Tragedija u diskoteci "Kontrast" moraće da otvori mnoga pitanja, jer je ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi požari, pa treba utvrditi da li postoji neka sistemska greška, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Aleksandar Jovanovic

U slučaju požara u "Laundžu", pre četiri godine, "imali smo situaciju da su odgovarali određeni ljudi, krivima su proglašeni i vlasnici, ali se isto tako, nijednog momenta nije poteglo pitanje inspekcije", rekao je Jovanović, a prenela RTV. On je kazao da "nažalost, neke od inspekcija, naročito protivpožarna, nisu u nadležnosti gradske uprave i treba videti da li su poštovana sva pravila".

– Meni je jako teško da ulazim i u kritiku toga šta rade neke od inspekcija, mi imamo dobre propise i pravila, ali vreme će pokazati da verovatno nešto od pravila nije ispoštovano – kazao je Jovanović nakon obeležavanja 13. godišnjice pogibije Olega Nasova, prve žrtve NATO bombardovanja u Novom Sadu i rušenja Varadinskog mosta. A kako dodaje Radio 021, Jovanović je u vezi sa tragedijom u „Kontrastu“ ocenio da su nadležne inspekcije uradile svoj posao što se prevencije tiče, ali da još mnogo stvari treba uraditi kako bi se poboljšala protivpožarna zaštita. Prema njegovim rečima, ova diskoteka je često kontrolisana.

– Ovo nam je još jedna veoma gruba i oštra opomena da o nekim stvarima povedemo posebnu pažnju. Mi smo poslednjih godina imali brojne akcije u saradnji sa policijom, takozvanih racija, koje su obuhvatale i ovaj klub. To je dalo određene rezultate, ali očigledno da ima još propusta, pre svega u sprovođenju odluka – navodi Jovanović.

(BILSV, 01. 04. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook