Uticaj javnog mnjenja ili samo magla i dim?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2017. | Komentara: 0

Uticaj javnog mnjenja ili samo magla i dim?

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je za RTV da nedavno ukidanje uredbi nakon pobune javnosti može značiti snagu javne reči, ali i da može značiti maskiranje nekih događaja da bi ostali dalje od očiju. Kako je ocenio, istinu ćemo saznati krajem proleća kada ćemo znati da li Srbija ima vlast koja sluša građane i sprovodi njihovu volju.

LSV

- Ako imamo u vidu poslednje događaje, ukidanje Uredbe o pomoćnoj policiji i Centra za borbu protiv abortusa, to može s jedne strane da znači uvažavanje javnog mnjenja, a s druge strane može da znači i samo dim i maglu da bi se pokrili neki događaji koje treba držati dalje od očiju javnosti. Osim toga, imate situaciju da postoji vrlo artikulisano javno mnjenje o mnogim stvarima, od ustavnog finansiranja Vojvodine, Savamale, pa dalje. Dakle, ostaje nam da čekamo kraj aprila, jer ja mislim da se vreme ubrzava i da ćemo krajem proleća znati da li je odgovor da, što bi Ligu socijaldemokrata veoma radovalo, jer bi u tom slučaju građani Srbije imali vlast koja i sluša i koja sprovodi njihovu volju – kazao je Jakovljev odgovarajući na pitanje „Ukidanje uredbi – snaga javne reči?“ u anketi emisije Politbiro..  
(BILSV, 15.01.2017)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook