Važno je čime bi se bavio ženski kokus

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 0

Važno je čime bi se bavio ženski kokus

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podržala je u izjavi za list Danas ideju osnivanja ženskog kokusa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali ističe da je osnovno pitanje kojim bi se temama bavile poslanice i da li bi predstavljale stranku kojoj pripadaju ili bi se zaista borile za ženska prava.

Aleksandra Jerkov

Kako kaže, formiranje ženskog kokusa bi mogla biti dobra stvar za Srbiju, dodajući da je ta ideja sprovedena u mnogim parlamentima širom Evrope i da daje rezultate.
– Veoma je važno utvrditi kojim bi se temama bavio ženski kokus, i kako bi to funkcionisalo. Prošle godine sam parlamentu podnela amandman da na izbornim listama svaka treća osoba bude pripadnica ženskog pola, što je na kraju i usvojeno. Međutim, sećam se da nijedna moja koleginica nije želela da potpiše tu inicijativu. Jednostavno, poslanice nisu bile spremne da se zalažu za rešavanje problema žena i za njihova prava – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 06. 2012.)
 



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook